joi, 23 aprilie 2009

oamenii din iedvertaising

/ marcom sau cum plm ii mai zice care au impresia solida ca lumea se invarte in jurul publicitatii. Si ca omul care cumpara e efectiv PASIONAT de publicitate asa cum sunt ei. No shit man! E o mare gramada de oameni afara, oameni care efectiv nu sunt interesati de chestia asta. Adica da, ii atingi cu mesajele tale, uneori ii convingi, uneori nu, dar ei chiar nu stau sa se gandeasca la asta.
Ca sa nu mai zic de multele expresii de dezinteres total intalnite pe fata multor oameni inteligenti atunci cand raspund "publicitate" la intrebarea "cu ce te ocupi".
Numai ca arogantii astia de mai sus au uitat sa mai cunoasca oameni din afara domeniului si cred ca toti de pe strada sunt ca prietenii lor din alte agentii care sa cada pe spate la auzul unor cuvinte gen EuroEffie, Silver, Case, Insight, samd.
Come on people! Wake up!
Avem o meserie, ne-o facem, unii mai bine, altii mai prost, ne si place un pic ca na, daca nu ne-ar place nu am face-o, dar pana aici. Lumea nu se invarte in jurul publicitatii, 99% din oameni nu sunt familiarizati cu conceptul de brief, si 99% din fetele / baietii din lumea larga nu se emotioneaza in fata ta si nu se indragostesc iremediabil de tine daca ai luat un Silver pe Print in Lituania. Sau un EuroEffie pe categoria absorbante cu 6 puncte de prindere.
Haideti sa ne vedem un pic lungul nasului. Lumea nu se schimba daca datorita unei strategii deosebite si a unei creatii extraordinare vindem noi mai multe sapunuri cu aroma de praz.
Avem o meserie dragutza, haideti sa o pastram asa. Sa nu o facem mai serioasa si mai importanta decat e caci se duce toata distractia.

9 comentarii:

  1. Ai pus punctul pe I. Couldn't agree more...si sunt copywriter :D

    RăspundețiȘtergere
  2. bun! hai sa facem un club al oamenilor care lucreaza in publicitate dar isi vad lungul nasului :) facem si o campanie pe tema asta contra arogantilor de mai sus... ca doar suntem din domeniu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamnee....de cand astept!!! Cred ca am copt si cateva idei care pana acum se materializau doar in bufnituri stinse si refulari pe blog...Acu ma simt k o alchimista... de abia astept sa scot aurul din ele... Point me to the shovel :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai gata, hai sa o punem la cale caci si eu am cate ceva in cap. Si facem ceva frumos si poate luam si vreun premiu la vreun festival prin Estonia sa moara targetul campaniei de ciuda :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. i know...putem sa incepem printr-un blog...ceva...nu-mi vine acuma ...spre rusinea mea...dar ceva de genu "anti-aere publicitare"...Heeeelp nu mai pot sa respir N-am aere publicitare;) Tre dezvoltat sapt viitoare...poate ..tre s ane punem serios pe treaba...Estonia awaits!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun. Ne luam tema de vacanta gasirea numelui blogului :)

    RăspundețiȘtergere
  7. n-am fost prea cuminte...nu mi-am facut temele...dar ma gandesc si am te anunt cum ma strafulgereaza ceva

    RăspundețiȘtergere
  8. bai nici eu...m-am luat cu consumul de diverse lichide si nu am stat deloc pe ganduri la treaba asta
    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. hai frate, ce e aici, va las un pic singuri si uite ce faceti...

    RăspundețiȘtergere